Selecteer een pagina

Reageren omdat er gedacht wordt dat anderen denken…

 

Ik denk dat hij dat niet leuk vind dus ik ga niet mee…
Ik denk dat anderen mij intimiderend vinden en probeer me dus rustiger te gedragen…
Ik denk dat mijn werkgever denkt dat ik me teveel ziek meld vanwege de kinderen, dus ik moet nu extra werken…
Ik vraag geen hulp want anderen zullen wel denken dat ik…
Nu ik thuis werk denken anderen dat ik alle tijd heb en word ik te pas en te onpas voor het karretje gespannen…

Zomaar wat opmerkingen die mij opvielen.
Zoveel overtuigingen over anderen, zoveel invullen voor anderen.

Ga je kijken wat er achter zit, voert dit vaak terug op angst. Angst voor afwijzing, er niet bij horen, niet voldoen. Angst voor verlies. Wanneer deze angst in je zit, ga je door de gekleurde bril van deze angst kijken. Ook positieve of neutrale opmerkingen van de ander worden dan, als vanzelf, als bevestiging van deze angst gezien.

Ga je weer uit eten”, wordt dan gehoord als: “je gaat veel te vaak uit, dat vind ik niet leuk, ik zit dan maar alleen…”
Een compliment wordt als kritiek gehoord.
De vraag hoe het met je zieke kind is , is opeens geen gewone interesse meer.
Behulpzaamheid wordt opeens bemoeizucht of iets anders negatiefs.

Wat ga je ervaren of doen wanneer je deze gekleurde bril afzet?

Je wordt als vanzelf relaxter, je laat jezelf zien zoals je bent, de dingen mogen minder perfect, nee zeggen is veel eenvoudiger. Je hoort opeens wat de ander ECHT zegt. Dat maakt contact beter en relaties intenser. Als vanzelf verdwijnt er een hoop boosheid. Het wordt een stuk rustiger in je hoofd, want dat denken wat de ander denkt dat de ander denkt, maakt vreselijk veel herrie en kost veel energie. Je slaapt dus niet alleen beter maar je wordt dus ook als vanzelf energieker!

Wil je uitvinden wat er achter jouw gedachten zit? Neem dan contact op.