Selecteer een pagina
Wat wil je anders?
Dat is de vraag die ik vaak tijdens het eerste gesprek stel.
Wat is er anders?
Vraag ik de keren erna.

Deze vragen stel ik ook geregeld aan mezelf.
Dus, wat is er anders, toen ik onderweg was naar Haarlem, om de Creatrix® Transformologist® opleiding voor de tweede keer te doen.

Ik pak mijn lijst van januari 2017 er nog eens bij.
Wat wil ik anders? Ik wil weer meedoen in de maatschappij. Minder gevoelig zijn voor op- en aanmerkingen en stemmingen van anderen. Dat kost me veel energie en geluk. Ik wil weer vrij zijn, bijdragen. Wanneer ik dat bereikt heb voel ik me gelukkiger en energieker.

De grootste issues zijn:

• mijn gevoel verstoppen
• verdriet
• onmacht
• boos over onmacht,
• ik word niet begrepen, niet gezien en gehoord,
• ik ben het niet waard
• ik ben een loser
• ik ben dom, moe, onzeker
• angst om te leven
• bang om niet meer van waarde te kunnen zijn. En nog heel veel meer…

Tijdens die opleidingsweek heb ik met deze issues afgerekend. Ik voel vertrouwen in mezelf, mijn lichaam en mijn toekomst. Ik kom stralend thuis. Ik reageer inderdaad, als automatisch, anders op anderen. 

 

Vol vertrouwen.

 

Ik ben mijn bedrijf gestart. Ik heb ondertussen al zoveel vrouwen geholpen vrij van al die hersenspinsels in hun hoofd te zijn. Vrij van al die negatieve gedachten. Vrij van angst en verdriet. Vrij van “wat vinden anderen ervan, voldoen aan de verwachtingen van anderen”.

 

Wat betekent dat voor jou


Voor mijn klanten betekent het dat er vol vertrouwen is gekozen voor ander werk, minder werk, blijven bij de werkgever, omdat ze weer luisteren naar hun gevoel. Niet vanuit angst of onmacht. Relaties met kinderen zijn verbeterd. Relaties met partners ook. Gewoon, omdat ze niet meer gehinderd worden door invullen wat de ander wel niet zal denken/zeggen/doen. Ze kunnen oprecht horen wat de ander zegt. Doordat ze zich veel minder snel aangesproken voelen en geïrriteerd worden door de ander, kunnen ze veel rustiger reageren. Wat ze zeggen heeft dan een veel grotere impact. Er ontstaat een gesprek in plaats van een strijd.

 

Verdwijnen emoties dan?

 

Dat wil niet zeggen dat ik geen emoties meer heb. Natuurlijk niet. Maar emoties, gevoelens, hebben hun signaalfunctie weer teruggekregen. Die hoor ik serieus te nemen. Wanneer ik ernaar luister en handel verdwijnen ze ook weer. Mijn opvliegers (51 hè) zijn voor mij bijvoorbeeld zo’n signaal geworden. Als ik een opvlieger krijg ga ik na wat ik voel of denk en neem ik actie. Ze verdwijnt dan als sneeuw voor de zon.

 

Waarom dan opnieuw de opleiding doen?


Vol vertrouwen ga ik weer naar Haarlem. Ja, ik heb een lijst gemaakt. Ik wil namelijk de volgende stap maken, en daarvoor moeten er eerst nog wat overtuigingen opgeruimd worden. Want met alle nieuwe dingen die ik ben gaan ondernemen zijn er ook nieuwe overtuigingen gekomen. Logisch, want dit heb ik nog nooit zo gedaan.
De issues zijn vooral op zakelijk gebied.

• angst voor de toekomst
• angst om te falen
• afgewezen worden

En toch ook nog een persoonlijk dingetje. Ik mag niet zingen. Dat staat voor geen expressie mogen geven aan het kind in mij. Niet mogen zingen, dansen, gek doen, over gangen rennen, druk zijn, gekke creaties maken, spelen.

 

Nu, een week later is ook dit weer klaar.

 

Vol vertrouwen maak ik “the next step”. De negatieve gedachten en angsten zijn vervangen door levenslessen. MIJN levenslessen. Ik mag zijn wie ik ben. Ik voel dat alles in mijn lijf gereset is. Ik glimlach wanneer ik al die issues opschrijf. Glimlach omdat ze er niet meer zijn. Ze zijn er niet meer door alle Creatrix®-sessies van afgelopen week. Ik ben zo dankbaar en blij dat ik hiermee mag werken.

Ik kan weer vooruit. Met open armen. Met open HART.

Wil je meer weten over Creatrix®, lees dan hier verder voor algemene informatie of maak een afspraak.